Oprit weer gladjes

Oprit weer gladjes

Terwijl de regen met bakken uit de hemel komt, gaan we aan de slag met het herbestraten van de oprit. Iets wat al jaren op ons lijstje stond en plotseling om prioriteit vroeg toen een bezoekster van haar fiets viel omdat haar wiel tussen de tegels bleef hangen.

De gemeente zou het voor ons ‘regelen’ zei ze een aantal jaren geleden. De oprit hoort weliswaar bij ons terrein – dat we huren van de gemeente – maar de gemeente vond dat ze ons daar wel een handje bij kon helpen. Niet dus.

Dus zijn we zelf maar aan de slag gegaan, onder deskundige en fijne begeleiding van onze groencollega’s van Stadsoase.
Supertrots zijn we op onze vrijwilligers die bij weer en wind drie dagen lang honderden stenen sjouwden en zich niet lieten ontmoedigen.

Net als de rest van het terrein, hebben we de tegels schoongemaakt en weer opnieuw gebruikt. Hier en daar zijn tegels vervangen door kleischelpen om het regenwater beter te laten infiltreren in de ondergrond.

Kom maar eens voelen hoe gladjes het er nu bij ligt!