Kwekerij

Stadskwekerij De Kas is – zoals de naam al zegt – ook een kwekerij. Wij kweken planten die goed zijn voor beestjes omdat, ze stuifmeel, nectar of bessen leveren. De zaden en stekken, ofwel het moedermateriaal verzamelen we in Rotterdam. Het grote voordeel daarvan is dat deze planten beter aangepast zijn aan onze bodem en ons klimaat. Daarom weten we zeker dat deze soorten zich thuis voelen in de stad. Zij volgen het ritme van seizoenen. Ook hebben zij een goede verbintenis met bijen en vlinders, vogels en heel veel andere insecten en zoogdieren.

Met de aanschaf van onze planten en zaden voeg je beplanting toe met een ecologisch karakter. Daarbij stimuleer je de natuurlijke balans in je eigen bebouwde omgeving. Bovendien steun je zo stichting Stadskwekerij De Kas en help je de stad groener en klimaatvriendelijker te maken.

Voor adviezen over beplanting in jouw tuin kun je altijd contact met ons opnemen.

Prijzen

  • Planten klein: € 2,50
  • Planten groot: € 4,50
  • Zaden: € 1,50

Aanbod

Ons aanbod varieert per seizoen. Kom gerust eens langs tijdens de openingsuren om te kijken of er iets voor je bij zit.

Zaden

De zaden verzamelen we in Rotterdam. Daarna drogen en schonen we ze op locatie. De verpakking naaien we van oud papier, omdat we niet blij worden van plastic. Je koopt bij ons dus een puur en 100% Rotterdams product.