Blije Bijen Bollendag groot succes

Blije Bijen Bollendag groot succes

Meer dan honderd bewoners uit de wijk Blijdorp kwamen zaterdag bij ons langs om biologische bloembollen op te halen voor hun straat.

Het was alweer de vijfde keer dat we de Blije Bijen Bollendag organiseerden. Ieder jaar trekt de bollendag meer bezoekers. In 2018 telden we er 45 en nu stond de teller op 116!

Met deze uitdeelactie zetten we bewoners in het zonnetje die zich inzetten voor meer groen in de straat en laten we zien dat ze niet de enigen zijn.
Daarnaast vertellen we over het belang van het kopen van juist biologische bloembollen.

Waarom biologisch?
Ondanks het feit dat de biodiversiteit achteruit holt en we allang weten dat bijen doodgaan door het gebruik van pesticiden, wordt slechts één procent van alle bloembollen in Nederland biologisch geteeld. Koop je gewone bloembollen, dan heb je dus bijna 100% kans dat er gif op je bollen zit en dat je de bijen en hommels juist in de val lokt. Wil je iets doen voor de natuur, koop dan dus biologische bloembollen.|

Tip
Biologische bollen zijn duurder – want de opbrengst per hectare is lager – maar koop er dan gewoon een paar minder. En als je verwilderingsbolletjes koopt, worden het er vanzelf steeds meer!

Meer info:
artikel trouw okt 2021
onderzoeksrapport: Gif in bloembollen – een valstrik voor insecten


De Blije Bijen Bollendag is een bewonersinitiatief en mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente Rotterdam / Opzoomer Mee.