Nieuw: uitleenpunt voor afvalprikkers

Nieuw: uitleenpunt voor afvalprikkers


Zin om afval te prikken, maar liever geen vuile handen? Dat kan!
In onze Juthut staan afvalprikkers en vuilniszakken voor je klaar.

Hype
Sinds de Coronacrisis zijn bewoners veel meer met hun eigen woonomgeving bezig. We merken dat aan de grote belangstelling voor nieuwe geveltuintjes en het succes van onze bloembollenactie in december.
Ook het afvalrapen in de wijk is in het afgelopen jaar een hype geworden. Steeds vaker kregen we de vraag of we van die handige afvalprikkers te leen hebben…

Uitleenpunt De Juthut
En zo ontstond het idee een uitleenpunt te bouwen naast de minibieb. Een plek waar je op ieder moment bij kunt, als je opeens de kriebels krijgt om te gaan prikken. In de Juthut vind je prikkers en vuilniszakken. De prikkers ontvangen we graag weer retour.

Delen is duurzaam
De gemeente is blij met alle bewoners die afval willen prikken en deelt op verzoek gratis materialen uit aan iedereen die maar wil prikken. Wij vinden dat súper, maar ook jammer dat hiervoor veel materialen – en dus extra kosten, grondstoffen en transport – nodig zijn. De prikkers kun je prima delen met elkaar, dat is duurzaam en bovendien leuk omdat je merkt dat je samen met anderen bezig bent voor de buurt.

Experiment
De Juthut is een experiment waarmee we willen laten zien dat het mogelijk is om spullen met elkaar te delen, ook als dat in de openbare ruimte gebeurt.
De gemeente steunt het experiment en heeft de prikkers en zakken geleverd maar twijfelt over de kans van slagen: “die prikkers ben je binnen no-time kwijt!”
Wij denken dat het anders kan. Help je ons mee er een succes van te maken?

De Juthut vind je naast de mini-bieb op onze oprijlaan.