Over hobbels, bureaucratie en hulp uit onverwachte hoek

Over hobbels, bureaucratie en hulp uit onverwachte hoek

Het gaat goed met Stadskwekerij De Kas. Steeds meer bewoners kennen onze locatie en doen mee aan onze activiteiten. Ook de gemeente staat achter het project.

Toch blijkt het niet makkelijk het project door het bureaucratische woud van wet- en regelgeving te loodsen. We snappen de juridische taal niet en komen moeizaam achter de juiste informatie.

Maar zoals Cruijff al zei: ieder nadeel heeft z’n voordeel. We krijgen hulp uit allerlei hoeken in de stad. Ron Blom – filmmaker bij Wijk-tv. – schiet ons te hulp en maakte een mooie aflevering voor Open Rotterdam over de problemen waar we tegenaan lopen. Patrick Boel – stadsmaker en adviseur voor burgerinitiatieven – helpt ons procedureel en Jacques Vink – architect- van Natuurlijke Stad helpt ons technisch. En vanochtend kregen we ook nog hulp van een buurman met een juridische achtergrond. TOF!
We gaan hier gewoon uitkomen!!!