Minibieb krijgt kleur

Minibieb krijgt kleur

Kinderen uit Blijdorp toveren onder leiding van Sonja van Atelieropwielen de witte minibieb om in een kleurrijke BoekenKas. Waar de één aarzelend de eerste stip zet, kleurt de ander direct al buiten de lijntjes. De bewegingen van de kwast verraden het karakter van de makers.

Het idee een minibieb te plaatsen op de oprit van Stadskwekerij De Kas komt van buuf Merian. Ze is zelf een fanatieke lezer en wil anderen verleiden ook weer te gaan lezen en de magie van het lezen te ervaren.

De spelregels van de minibieb zijn simpel: pak een boek, lees een boek en zet weer een boek terug. Merian gaat de minibieb beheren en zal ervoor zorgen dat er altijd wat te lezen is voor jong en oud.

Op vrijdagmiddag 21 december wordt de minibieb – die de naam BoekenKas krijgt – officieel geopend. Kom je ook?