Stenen eruit, schelpen erin

Stenen eruit, schelpen erin

Groen waar het kan en stenen waar het moet. Met die insteek verwijderen we met hulp van al onze vrijwilligers en onder deskundige begeleiding van een groencollega zoveel mogelijk verharding van ons terrein.

Bloedheet
Op ons terrein vind je bestrating. Véél bestrating. Handig voor auto’s en karren, maar funest als het gaat om klimaatbeheersing. Het water kan de grond niet in en vormt plassen bij hevige regenval. In de zomer is het er juist bloedheet heet. Dus dat moet anders.

Gouden tip
We maken dankbaar gebruik van de subsidie Klimaatadaptatie van de gemeente Rotterdam. Deze subsidie geeft nét dat duwtje in de rug dat je nodig hebt om aan zo’n pittige, tijdrovende en kostbare klus te beginnen. Maar hoe vind je een stratenmaker die met je meedenkt als het over duurzaam en circulair herbestraten gaat? De gouden (of liever: groene) tip kwam uit ons eigen, fijne netwerk: Tanja Lina van Stichting Tussentuin raadde ons StadsOase aan.

Groene click
Met het subsidiegeld konden we Jeroen Hooijmeijer van StadsOase inschakelen. Jeroen heeft de kennis en machines om de klus sneller te klaren en werkt daarbij graag samen met vrijwilligers om zijn kennis aan hen over te dragen. Jeroen is net als wij een pionier die vindt dat de wereld groener én socialer kan. We hadden daardoor direct een groene click en basis van vertrouwen, waardoor we snel aan de slag konden gaan.

Kleischelpen
Inmiddels zijn we een eind op weg. We hergebruiken de stenen en vullen op aanraden van Jeroen aan met kleischelpen. Kleischelpen zijn stevig genoeg voor auto’s om overheen te rijden en bieden tegelijkertijd ruimte aan plantjes op plekken waar auto’s niet komen. Maximaal groen dus!

Kom je snel eens kijken??