Oproep: doe je mee met de vijvergroep?

Oproep: doe je mee met de vijvergroep?

Beste vijverbezitter,

Sinds anderhalf jaar heb ik een natuurlijke vijver in mijn tuin. Niet zo groot, ongeveer 2.50 meter in doorsnede. Ik ben er blij mee, ook al kost de vijver me aardig wat aandacht.

Het eerste jaar heb ik veel draadalg verwijderd en ook dit jaar doe ik dat vaak. Natuurlijk vraag ik me af of dat normaal is. Er doemen ook andere vragen op. Wat zijn dat toch, die dotten groen die op, deels in het water drijven? Of waar zijn alle slakjes die er in het voorjaar nog waren? Moet ik ingrijpen en hoe dan? Of kan ik de ontwikkelingen rustig hun gang laten gaan?

Door mijn vragen ben ik benieuwd naar de ervaringen van andere vijverbezitters. Heb je ook zin om ervaringen en tips en misschien ook waterplanten of gereedschap uit te wisselen? Om andere vijvers te zien en er samen over te leren? Het lijkt mij erg leuk alle belangstellenden voor deze ervaringsgroep te ontmoeten.

Je kunt je opgeven via een e-mail aan mij: topvandeberg@kpnplanet.nl
Plan voor de start is deze herfst. Aanpak en frequentie bepalen we gezamenlijk.

Hopelijk tot ziens,

Marja van den Berg, Bergselaan, Rotterdam