Bescherm de berm en plant een Maai-me-nietje

Bescherm de berm en plant een Maai-me-nietje

Vind jij ook dat het groen in de wijk te rigoureus gemaaid wordt? Te kort, te vaak en te vroeg in het jaar?

Het levert een strak grasveld op, maar insecten hebben er niets te zoeken. Dat is jammer, want ook het groen langs de singel, het onooglijke stukje gras bij je parkeerplaats of de berm in jouw straat kan vol staan met bloemen en gonzen van de insecten.

Kom in actie
Heb jij ook zo’n plek in de wijk waar wel wat minder gemaaid kan worden? Laat dan van je horen en plant een #maai-me-nietje. Zo laat je zien dat je graag ruimte laat voor al die bloemen, insecten en andere dieren.

Hopelijk staat de wijk straks vol bloemen dankzij alle Maai-me-nietjes!
Meer info over de actie: bescherm-de-berm

Maak een Maai-me-nietje
Vanuit Stadskwekerij De Kas steunen we de actie #maaimenietje van Harte!
Je kunt tijdens onze openingstijden bij ons terecht voor materialen om zelf thuis aan de slag te gaan.
Kijk voor inspiratie op: toolkit-maai-me-nietje 

Workshop
Maak je je Maai-me-nietje liever onder begeleiding en samen met anderen?
Sonja van Atelier op Wielen komt bij ons langs om samen met jou aan de slag te gaan.

maandag 10 mei
10 – 12 uur
Meer info en deelname: klik hier

zaterdag 29 mei
10 – 15 uur
Meer info en deelname: klik hier