Bloembollenactie groot succes!

Bloembollenactie groot succes!

De bloembollenactie op 3 november was een groot succes. Meer dan 50 bewoners uit Blijdorp kwamen de gratis bollen ophalen in de kas. Sommigen kwamen samen met hun buren of namen voor de hele straat bollen mee. De actie was een bewonersinitiatief waar de wijkraad van Blijdorp helemaal achter stond. Met de actie wilden we laten merken dat we het enorm waarderen dat bewoners zich inspannen om iets extra’s te doen voor het groen in hun straat. Tegelijkertijd wilden we aandacht vragen voor het probleem van de bijen in het vroege voorjaar om aan voldoende voedsel te komen als er nog weinig bloemen in bloei staan. Vandaar de keuze voor de bollen.

De gezamenlijkheid van de actie werd zeer gewaardeerd door de deelnemers: “Ik sta er niet alleen voor, kijk eens hoeveel mensen hier nu zijn!”  Het idee om in maart weer een actie te houden in het kader van de vergroening van de wijk, werd unaniem omarmd. Daarbij werden mooie ideeën geopperd, zoals: een ruilmarkt voor planten- en stekjes, advies op maat bieden:welke plant op welke plaats, en een route langs de geveltuintjes om naar de bloeiende bollen te kijken. We kunnen niet wachten tot de lente komt!

Een verslag van de middag verscheen in de Stadskrant Noord_14 november 2018.

Foto’s: Johannes Odé