Doorstart wormenhotel

Doorstart wormenhotel

Bewoners kunnen weer bij ons terecht met hun groente- en fruitafval voor het wormenhotel.

Sinds 2019 ondersteunt de gemeente Rotterdam het plaatsen van wormenhotels in de openbare ruimte. Het eerste wormenhotel werd destijds bij ons geplaatst en was inmiddels hard toe aan een onderhoudsbeurt. Om die reden heeft het hotel een aantal maanden leeggestaan. Maar het hotel is inmiddels weer opgestart en in gebruik.

We zijn erg blij met het wormenhotel. Niet alleen omdat we overtuigd zijn dat dit één van de meest milieuvriendelijke manieren van afvalverwerking is, maar ook omdat we er vruchtbare wormenshit van kunnen oogsten. We verkopen de wormenshit als vloeibare plantvoeding voor zowel tuin- als kamerplanten.

Wil jij mede-gebruiker worden van ons wormenhotel?
Ongeveer 15 huishoudens kunnen hun groente- en fruitafval bij ons inleveren. Voorwaarde is wel dat je voornamelijk biologisch groente- en fruitafval inlevert, om te voorkomen dat er teveel gifstoffen in omloop komen. Geïnteresseerd?
Stuur een bericht naar marja@stadskwekerijdekas.nl voor meer informatie.

Wil je ook een wormenhotel bij jou in de buurt?
Neem dan contact op met https://compost.wormenhotel.nl/.