Storm, chaos en gedoe

Storm, chaos en gedoe

Duddley, Eunice en Franklin kwamen langs en hebben een nogal stormachtige indruk achtergelaten. Drie keer was het raak en lag er minimaal een raam uit. Totaal zes ramen van het dak en een aantal zijkanten kapot. Al onze werkhandschoenen bezaaid met glassplintertjes.  Op dit soort werkverschaffing zitten we natuurlijk niet te wachten.

Chaos en tijdelijkheid
Maar de kracht van onze organische manier van werken, heeft zich weer bewezen. Vrijwilligers kwamen – ondanks regen en wind – om de boel veilig te stellen, op te ruimen, te herstellen en om te ondersteunen met het verzorgen van lunch en kwekerijnoodzakelijkheden.

Chaos alom, spannende dingen doen en zorg dragen voor elkaar en de plek. Kortom, een warme werkdag zoals vaak op De Kas, met allerlei mooie resultaten. Ook al is het tijdelijk en ligt er genoeg te doen in de transitie naar ‘permanent’.

Waardering
Niets blijkt permanent op De Kas. Ook al zouden we dat wel willen. We zijn in feite overgeleverd aan de omstandigheden en maken er maar het beste van voor dat moment. Ik moet zeggen dat dat goed lukt. Veel mensen waarderen de plek en wat het hen biedt. En wij waarderen alle mensen die deze plek mogelijk maken.

We zijn er weer goed vanaf gekomen, met die drie stormen.