Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Workshop Natuurlijke Vijvers

10 september 2022 @ 10:00 - 12:30

Natuurlijke vijvers zijn een verrijking van je tuin. Maar hoe zorg je dat er een natuurlijk evenwicht is in je vijver zodat je er veel plezier en weinig onderhoud aan hebt?

In natuurlijke vijvers zorgen waterplanten voor een natuurlijk evenwicht in het water waardoor het water zuurstofrijk en helder blijft. Dat klinkt eenvoudig, maar als vijverbezitter kan je aardig overhoop liggen met draadalg of andere, soms raadselachtige verschijnselen. Als eerste krijg je uitleg over de biologische en chemische processen die cruciaal zijn in je vijver. Op basis hiervan wordt duidelijk wat nodig is om je vijver helder te houden op een zo natuurlijk mogelijke manier. En zo nodig ook welke maatregelen je kunt nemen om meer plezier van je vijver te hebben.

We gaan een vijver bekijken om de theorie aan de praktijk te koppelen. Neem gerust ook foto’s mee om eventuele vragen over je eigen (geplande) vijver toe te lichten.

Docent is Anouk Winkler. Anouk heeft jarenlange ervaring met het ontwerpen van groene tuinen en begeleiden van tuinierders.

Wanneer
zaterdag 10 september
10 – 12.30 uur

Deelname
Maximaal 10 deelnemers
Dus meld je snel aan via marja@stadskwekerijdekas.nl

Kosten
10 euro

Locatie
Rotterdam Noord (de exacte locatie volgt na inschrijving)

Organisatie
Stadskwekerij de Kas i.s.m. Natuurlijke Vijverclub Noord

Gegevens

Datum: 10 september 2022
Tijd: 10:00 - 12:30