Kwekerij

Stadskwekerij De Kas is – zoals de naam al zegt – ook een kwekerij. We kweken planten die goed zijn voor beestjes, zoals vogels, vlinders, bijen, hommels en andere insecten. Dat betekent dat al onze planten veel stuifmeel, nectar of vruchten hebben waar dieren dol op zijn.

Duurzaam en deskundig
We kweken zo duurzaam mogelijk en letten daarbij op onder meer het gebruik van pesticiden en transport. Zo kopen we de aarde in bij Bio-kultura.  De planten en zaden verzamelen we dicht bij huis in Rotterdam.

Ook voor deskundig advies over de juiste plantkeuze voor jouw tuin kun je bij ons terecht.

Kwaliteit
Onze planten groeien langzaam en onder alle weersomstandigheden. Dat maakt ze sterk en gezond en ze hebben een stevige wortelkluit. We zeggen dan ook graag: “Bij ons zit het kapitaal onder de grond. Zodra je de plant bevrijdt uit de pot, zal ie groeien als kool!”

Aanbod
We hebben een voorliefde voor inheemse soorten omdat die door hun jarenlange aanwezigheid in de natuur unieke waarden hebben voor veel diersoorten. Maar je vindt bij ons ook planten die alleen in tuinen voorkomen. Voorop staat dat de planten veel dieren aantrekken.

Ons aanbod wisselt per seizoen en is afhankelijk van wat er aan komt waaien. Kom vooral langs en laat je verrassen! Verreweg de meeste planten die we aanbieden zijn kruidachtige vaste planten. Ben je op zoek naar grote, volwassen planten, struiken en heesters dan is de kans klein dat we je kunnen helpen.

Andere duurzame kwekers
Gelukkig zijn we niet de enige kwekers die vinden dat het van de gekke is om gif en turf te gebruiken in de plantenteelt.
Een mooi overzicht van biologische en duurzame kwekers vind je op de handige website van biotuinwijzer.nl

Prijzen

  • Planten klein: € 2,50
  • Planten middelgroot: € 4,50
  • Planten groot: € 7,50

Aanbod

Ons aanbod varieert per seizoen. Kom gerust eens langs tijdens de openingsuren om te kijken of er iets voor je bij zit.

Zaden

De zaden verzamelen we in Rotterdam. Daarna drogen en schonen we ze op locatie. De verpakking naaien we van oud papier, omdat we niet blij worden van plastic. Je koopt bij ons dus een puur en 100% Rotterdams product.