Kwekerij inheemse planten

Inheemse planten

Stadskwekerij De Kas is zoals de naam al zegt een kwekerij van inheemse planten, uit Rotterdam. Wij kweken hier planten die goed zijn voor beestjes, omdat ze stuifmeel, nectar of bessen leveren. De zaden en stekken – ofwel het moedermateriaal – verzamelen we in Rotterdam. Hier is het grote voordeel van, dat deze planten beter aangepast zijn aan onze bodem en ons klimaat. Daarom weten we zeker dat deze soorten zich thuis voelen in de stad. Zij volgen het ritme van seizoenen. Daarbij hebben zij ook een goede verbintenis met de fauna in Rotterdam.

 

Ecologisch karakter

Met de aanschaf van onze planten en zaden voeg je beplanting toe met een ecologisch karakter in jouw tuin. Dankzij hun lange bloeiperiode bieden zij een grote hoeveelheid voeding aan bijen en/of vlinders en vrolijken zodoende je tuin op. Daarbij stimuleer je de natuurlijke balans in je eigen stukje bebouwde omgeving. Bovendien steun je stichting Stadskwekerij De Kas en help je Rotterdam groener en klimaatvriendelijker te maken.

Prijzen

  • Planten klein: € 2,50
  • Planten groot: € 4,50
  • Zaden: € 1,50

Aanbod

Ons aanbod varieert per seizoen. Het mooie is dat wij jou interessante weetjes over ons plantenaanbod kunnen meegeven. Kom daarom langs en kijk tijdens de openingsuren of er dit seizoen iets moois voor je tuin bij zit.

Zaden

De zaden verzamelen we in Rotterdam. Daarna drogen en schonen we ze op locatie. De verpakking naaien we van oud papier, omdat we niet blij worden van plastic. Je koopt bij ons dus een puur en 100% Rotterdams product.