Planten

We kweken vaste planten die goed zijn voor beestjes, zoals vogels, vlinders, bijen, hommels en andere insecten. Dat betekent dat al onze planten veel stuifmeel, nectar of vruchten hebben waar dieren dol op zijn.
We hebben een voorliefde voor inheemse soorten omdat die door hun jarenlange aanwezigheid in de natuur unieke waarden hebben voor veel diersoorten. Maar je vindt bij ons ook planten die alleen in tuinen voorkomen. Voorop staat dat de planten veel dieren aantrekken.

Aanbod
Ons aanbod wisselt per seizoen en is afhankelijk van wat er aan komt waaien. Kom vooral langs en laat je verrassen! Verreweg de meeste planten die we aanbieden zijn kruidachtige vaste planten. Ben je op zoek naar grote, volwassen planten, struiken en heesters dan is de kans klein dat we je kunnen helpen.

Duurzaam
We kweken zo duurzaam mogelijk en letten daarbij op onder meer het gebruik van pesticiden en transport. Zo kopen we de aarde in bij Bio-kultura.  De planten en zaden verzamelen we dicht bij huis in Rotterdam.

Deskundig

Kwaliteit
Onze planten groeien langzaam en onder alle weersomstandigheden. Dat maakt ze sterk en gezond en ze hebben een stevige wortelkluit. We zeggen dan ook graag: “Bij ons zit het kapitaal onder de grond. Zodra je de plant bevrijdt uit de pot, groeit ie als kool!”

Andere duurzame kwekers
Gelukkig zijn we niet de enige kwekers die vinden dat het van de gekke is om gif en turf te gebruiken in de plantenteelt.
Een mooi overzicht van biologische en duurzame kwekers vind je op deze handige website: biotuinwijzer.nl

De juiste plantkeuze
Iedere plant heeft zo z’n voorkeursplekje in de tuin. De hoeveelheid zon en de grondsoort bepalen in belangrijke mate wat er wel en niet wil groeien. We hebben jarenlange ervaring met tuinieren en helpen je graag bij het maken van de juiste plantkeuze. Maar ook op internet kan je hulp vinden bij het kiezen.

Tip:
 De Plantenzoeker van VELT